Algemene informatie skateboardlessen

Algemene informatie Skateboardles

Hoe zijn de niveaus ingedeeld?

Wij geven lessen op verschillende niveaus:

introductieles

Dit is een eenmalige les. Hier leer je de beginselen van skateboarden zoals staan, steppen, sturen en stoppen.
Kosten zijn 10,- euro. Hierbij zit materiaal, zoals een board en een helm, uiteraard inbegrepen.

De les bestaat uit 1,5 uur directe instructie en een half uur vrij skateboarden onder begeleiding van onze instructeurs. Tussendoor nemen we even pauze met wat drinken en een stuk fruit.

beginner

In deze lessen leer je onderdelen die de basis van skateboarden vormen. Denk hierbij aan de eerste tricks, de eerste lines door het park en de eerste rondjes door de bowl.
Per maand hebben de beginners tweemaal les, op zaterdag of op zondag. Vanuit deze groep hebben ze de mogelijkheid om door te groeien naar de gemiddelde lesgroepen.

gemiddeld

In deze lessen ga je dieper in op het skateboarden. Je hebt de basis gelegd tijdens de eerste lessen en wil graag werken aan nieuwe tricks. Misschien leer je hier wel je eerste trick op een ledge of rail.
Net als de beginners krijgt deze groep tweemaal per maand les, ook op zaterdag of zondag. De vervolgstap vanuit deze groep is naar de gevorderden.

gevorderd

Vanuit de gemiddelden kan je doorstromen naar de gevorderden. Deze groep heeft elke week les, waardoor je extra veel bij kan leren. Hier werk je aan persoonlijke doelen en leer je angsten te overwinnen om voor grotere tricks te gaan. Zo kan je jezelf ontwikkelen tot een skater eerstegraads. Wie weet doe je eens mee aan een contest?

kids

Voor de jonge kids tussen 5 en 8 jaar hebben wij een aparte groep. Deze groep is kleiner dan onze andere lesgroepen en de stof wordt op een langzamer tempo behandeld. 
De lessen van deze groep vinden om de week plaats op zondagochtend van 10:30 tot 12:00 uur.
 

VOlwassenen

Uiteraard bieden we ook lessen aan voor volwassenen. Vanaf 18 jaar kan je aansluiten bij deze groep fanatiekelingen die tweemaal per maand lessen. De groep is voor iedereen toegankelijk, of je nou voor de eerste keer op een board staat of al sinds je 14e niet hebt geskate. Je leert hier je grenzen verleggen om zo comfortabel mogelijk door het park te manoeuvreren.

waarom niet elke week les?

Skateboarden is een sport die bestaat uit oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Tijdens de les leer je nieuwe onderdelen, waar je na de les zelf mee aan de slag kunt gaan. Door tussen de lessen door ook nog eens bezig te zijn met de tricks heb je ze binnen de kortste keren onder de knie. Zo kan er de eerstvolgende les weer gewerkt worden aan nieuwe onderdeeltjes.

Hoe zijn de lessen ingedeeld?

De skateboardlessen zullen ’s zomers gegeven worden op skatepark Industrieplein in Hengelo, en in de wintermaanden bij Skatepark de Fabriek in Enschede.

 

Voor elke groep is er eens in de twee weken les, behalve voor de gevorderden. Zij lessen elke week.
De les bestaat uit 1,5 uur directe instructie en half uur oefenen onder begeleiding van de instructeurs. Het eerste deel ben je bezig met het aanleren van onderdelen en tricks, waarmee je in het tweede deel aan de slag kunt.
Tijdens het tweede deel kun je er ook voor kiezen om iets anders aan te pakken, zoals een trick waar je moeite mee hebt of een uitbreiding op iets wat je al onder de knie hebt. Hier staan ook de instructeurs voor je klaar om je op weg te helpen of bij te sturen.
Tussen beide delen zit een kwartiertje pauze met fruit en wat te drinken.

Skateboard lenen of kopen?

Heb je geen eigen materiaal? Geen probleem! Tot en met de gemiddeld vervolg groep hebben wij boards en helmen (verplicht onder de 12 jaar) beschikbaar voor de tijd dat je nog niet je eigen professionele skateboard hebt gekocht. 
Graag horen we voor aanvang van de les of je iets van ons wil lenen, dan kunnen we het voor je klaarleggen. We raden aan om wel te investeren in een eigen board, zodat je buiten de lessen om ook verder kunt met oefenen. Het zou zonde zijn als je elke les opnieuw moet beginnen namelijk.
 
Een professioneel skateboard kan je bij Sabotage Skateshop aan de Brink 115 in Hengelo kopen. Op vertoon van je inschrijving krijg je 15% korting op een compleet skateboard en bescherming. Ook werken wij samen met Toy Machine skateboards en TSG beschermingssets. Hierbij krijg je op vertoon van inschrijving bij onze lessen, maarliefst 25% korting op een beginners skateboard van Toy Machine en helm van TSG. 

Bij de gevorderden is een professioneel skateboard en helm (onder de 12 jaar verplicht) nodig, omdat je dan sneller je tricks kan leren en buiten de lessen om ook kan skaten.

Wat doen we in de vakanties en op regenachtige dagen?

Tijdens de schoolvakanties geven wij lessen afhankelijk van beschikbaarheid. In de zomervakantie gaan de lessen wel door. Voor die weken gaan we bepalen wie er wel aanwezig kan zijn en gaan we groepen maken voor wie tijdens de zomervakantie wel lessen willen volgen. Dit zal tijdig aan de leerlingen worden gemeld.  Mocht op de lesdag het weer niet meezitten, dan word je dezelfde ochtend op de hoogte gesteld via Whatsapp. De les zal dan worden verplaatst naar de eerstvolgende lesdag (2 weken later).

algemeen reglement

Om de lessen zo soepel mogelijk te laten verlopen hanteren wij een algemeen reglement. Hierin staan algemene regels over communicatie, afmelding, annulering en schade. Deze regels gelden voor zowel de leerlingen en ouders als de leiding van Fresh Skateschool.

  1. Het afmelden van een leerling voor de les dient minimaal 24 uur van te voren gedaan te worden, behalve in het geval van ziekte op de lesdag zelf.
  2. Wanneer de leerling niet wordt afgemeld zal de leerling op afwezig worden gezet en zal de les in rekening worden gebracht. Zonder afmelding is er geen recht op restitutie.
  3. Bij aanmelding voor de lessen is er geen recht op restitutie, behalve in uitzonderlijke situaties als langdurige ziekte of een ernstige blessure.
  4. Wanneer de les om interne redenen niet door kan gaan zal dit minimaal 24 uur van te voren worden doorgegeven aan de leerlingen/ouders.
  5. Wanneer de les vanwege weersomstandigheden niet kan doorgaan zal dit minimaal 1 uur voor aanvang van de les worden doorgegeven.
  6. In het geval van zowel punt 4 als punt 5 zal de les worden doorgeschoven naar de eerstvolgende geplande les van de desbetreffende groep, tenzij er een ander moment mogelijk is. Het lesgeld van die week zal dan komen te vervallen.
  7. Bij moedwillige schade aan huur- of leen materiaal wordt 50% van de winkelwaarde in rekening gebracht.
  8. Betalingen van proeflessen, privélessen overige activiteiten (m.u.v. kinderfeestjes en workshops/clinics) dienen voor aanvang of vlak na afronding van de les voldaan te zijn.
  9. Betalingen en communicatie worden geregeld via freshskateschool@gmail.com. Na het volgen van de laatste les ontvangt de contactpersoon informatie over het vervolg van de lessen en de betaling daarvan.

Inschrijfformulier

De kidslessen vinden standaard plaats op zondag van 10:30-12:00 uur, de lessen voor volwassenen worden gepland in overleg met de groep.
Deelname aan de skatelessen is volledig voor eigen risico. Wij raden het dragen van bescherming tijdens het skateboarden ten zeerste aan. Helm is verplicht onder 12 jaar. Restitutie van lesgeld is niet mogelijk na verzuim, alleen bij langdurige ziekte en blessures. Zie hiervoor onze algemene voorwaarden.