Algemene informatie skateboardlessen

Algemene informatie Skateboardles

Hoe zijn de niveaus ingedeeld?

Wij geven lessen in 5 niveaus:

Proefles

Dit is een eenmalige les. Hier leer je de beginselen van skateboarden zoals staan, steppen, sturen en stoppen.
Kosten zijn 10,- euro. Mocht je materiaal willen huren dan rekenen wij €2,- voor een skateboard en €1,- voor een helm.

beginner

In deze lessen leer je onderdelen die de basis van skateboarden vormen.
Kosten zijn €10,- per les als je je eigen professionele board en helm meeneemt. Wij bieden daarnaast de mogelijkheid om een skateboard voor €2,- en bescherming €1,-  te huren per les. 

gemiddeld

In deze lessen leer je onderdelen die het vervolg van de basis van skateboarden vormen.
Kosten zijn 10,- euro per les. Wij bieden wel de mogelijkheid om een skateboard en bescherming te huren voor €2,- per les. Wij raden echter bij dit niveau wel aan om een eigen professioneel skateboard te gebruiken. Deze kan je bij inschrijving met 25% korting aanschaffen bij Sabotage Skateshop.

gevorderd

Op dit niveau gaan we dieper in op het skateboarden. Na dit niveau laten we je vrij om skaten verder te leren. Je kan je nog aanmelden voor individuele lessen die verder ingaan op de geleerde onderdelen van dit niveau. Dan begint het skateboarden pas echt! Je hebt mensen van de skatebaan leren kennen en kan je mee gaan samen skaten. Kosten voor dit niveau zijn €10,- per les.

kids

Voor de jonge kids tussen 5 en 8 jaar hebben wij een aparte groep. Deze groep is kleiner dan onze andere lesgroepen en de stof wordt op een langzamer tempo behandeld. De lessen van deze groep vinden eens in de maand plaats, meestal op de eerste zondag van de maand. 
Kosten zijn 10,- euro. Mocht je materiaal willen huren dan rekenen wij €2,- voor een skateboard en €1,- voor een helm.
Na een paar lessen gevolgd te hebben in deze groep is de aansluiting naar onze reguliere beginnersgroepen een stuk makkelijker. 

waarom niet elke week les?

Skateboarden is een sport die bestaat uit oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Tijdens de les leer je nieuwe onderdelen, waar je na de les zelf mee aan de slag kunt gaan. Door tussen de lessen door ook nog eens bezig te zijn met de tricks heb je ze binnen de kortste keren onder de knie. Zo kan er de eerstvolgende les weer gewerkt worden aan nieuwe onderdeeltjes.

Hoe zijn de lessen ingedeeld?

De skateboardlessen zullen gegeven worden op skatepark Industrieplein in Hengelo.
 
Voor elke groep is er eens in de twee weken les.
De les bestaat uit één uur directe instructie en één uur oefenen onder begeleiding van de instructeurs. Het eerste uur ben je bezig met het aanleren van onderdelen en tricks, waarmee je in het tweede uur aan de slag kunt.
Tijdens het tweede uur kun je er ook voor kiezen om iets anders aan te pakken, zoals een trick waar je moeite mee hebt of een uitbreiding op iets wat je al onder de knie hebt.
Tussen beide uren zit een kwartiertje pauze met fruit en wat te drinken.

Skateboard lenen of kopen?

Heb je geen eigen materiaal? Geen probleem! Tot en met de gemiddeld vervolg groep hebben wij boards en helmen (verplicht onder de 12 jaar) beschikbaar voor de tijd dat je nog niet je eigen professionele skateboard hebt gekocht. 
Mocht je materiaal willen huren dan rekenen wij per les €2,- voor een skateboard en €1,- voor een helm. 
Een professioneel skateboard kan je bij Sabotage Skateshop aan de Brink 115 in Hengelo kopen. Op vertoon van je inschrijving krijg je 15% korting op een compleet skateboard en bescherming. Ook werken wij samen met Toy Machine skateboards en TSG beschermingssets. Hierbij krijg je op vertoon van inschrijving bij onze lessen, maarliefst 25% korting op een beginners skateboard van Toy Machine en helm van TSG.
Bij de gevorderden is een professioneel skateboard en helm (onder de 12 jaar verplicht) nodig, omdat je dan sneller je tricks kan leren.

Wat doen we in de vakanties en op regenachtige dagen?

Tijdens de schoolvakanties geven wij lessen afhankelijk van beschikbaarheid. In de zomervakantie gaan de lessen wel door. Voor die weken gaan we bepalen wie er wel aanwezig kan zijn en gaan we groepen maken voor wie tijdens de zomervakantie wel lessen willen volgen. Dit zal tijdig aan de leerlingen worden gemeld.  Mocht op de lesdag het weer niet meezitten, dan word je dezelfde ochtend op de hoogte gesteld via Whatsapp. De les zal dan worden verplaatst naar de eerstvolgende lesdag (2 weken later).

skateboarden voor volwassenen

Ook voor volwassenen hebben wij lessen beschikbaar in 3 verschillende niveaus

Bij voldoende animo zal op basis van beschikbaarheid een groep starten

Proeflessen / beginners

leer de beginselen van skateboarden. Je kan zelf bepalen wanneer je volgende les is, zonder verplichtingen. Kosten zijn 10,- euro. Mocht je materiaal willen huren dan rekenen wij €2,- voor een skateboard en €1,- voor een helm.

Back from retirement

Voor skaters die vroeger hebben geskate en hun skills willen opfrissen. 10,- euro per les. Hiervoor heb je je eigen skateboard en eventuele bescherming nodig.

Deep dive

Voor skaters va 18+ die verder willen komen in de tricks waar je op vast loopt. 10,- euro per les. Hiervoor heb je je eigen skateboard en eventuele bescherming nodig.

algemeen reglement

Om de lessen zo soepel mogelijk te laten verlopen hanteren wij een algemeen reglement. Hierin staan algemene regels over communicatie, afmelding, annulering en schade. Deze regels gelden voor zowel de leerlingen en ouders als de leiding van Fresh Skateschool.

  1. Het afmelden van een leerling voor de les dient minimaal 24 uur van te voren gedaan te worden, behalve in het geval van ziekte op de lesdag zelf
  2. Wanneer de leerling niet wordt afgemeld zal de leerling op afwezig worden gezet en zal de les uit het lespakket komen te vervallen. Zonder afmelding is er geen recht op restitutie
  3. Bij aanschaf van een lespakket is er geen recht op restitutie, behalve in uitzonderlijke situaties als langdurige ziekte of ernstige blessure
  4. Wanneer de les om interne redenen niet door kan gaan zal dit minimaal 24 uur van te voren worden doorgegeven aan de leerlingen/ouders.
  5. Wanneer de les vanwege weersomstandigheden niet kan doorgaan zal dit minimaal 1 uur voor aanvang van de les worden doorgegeven.
  6. In het geval van zowel punt 4 als punt 5 zal de les worden doorgeschoven naar de eerstvolgende geplande les van de desbetreffende groep, tenzij er een ander moment mogelijk is
  7. Bij moedwillige schade aan huur- of leen materiaal wordt 50% van de winkelwaarde in rekening gebracht
  8. Betalingen van proeflessen, privélessen, lespakketten en overige activiteiten (m.u.v. kinderfeestjes en workshops/clinics) dienen voor aanvang van de les voldaan te zijn.
  9. Betalingen en communicatie worden geregeld via freshskateschool@gmail.com. Na het volgen van de laatste les ontvangt de contactpersoon informatie over het vervolg van de lessen en de betaling daarvan

Inschrijfformulier

Proeflessen worden door grote vraag gegeven op woensdagmiddag van 15:30 tot 17:00. Bij 5 aanmeldingen kunnen we van start gaan met een groep. Na de proefles wordt bepaald bij welke groep er het beste aansluiting kan worden gevonden.
Huur van materiaal GRATIS tot 31 december 2022!
Data van kids- en volwassenenlessen worden in overleg met leden bepaald.
Deelname aan de skatelessen is volledig voor eigen risico. Wij raden het dragen van bescherming tijdens het skateboarden ten zeerste aan. Helm is verplicht onder 12 jaar. Restitutie van lesgeld is niet mogelijk na verzuim, alleen bij langdurige ziekte en blessures